Na kurzu se budeme zabývat správnou přípravou ingrediencí na výrobu raw dezertů a vyzkoušíme si i jejich přípravu - a to od nejjednodušších receptů až po výrobu RAW dortu. Zvolili jsme univerzální postupy, které můžete v budoucnu využít pro přípravu téměř jakékoliv RAW sladké delikatesy.
Pojedeme ve třech blocích:
1. Správná příprava surovin pro výrobu RAW dezertů.
2. Příprava jednoduchých RAW sladkostí.
3. Dortové korpusy a výroba RAW dortů.
Některé dezerty jsou hotové za pár minut, další se suší až 24 hodin. Vysvětlíme si, jak správně připravit ingredience a jak s nimi zacházet. Budeme pracovat převážně s kešu ořechy, mandlemi, čerstvými datlemi, nepraženým kakaem a čerstvým ovocem. RAW dezerty jsou delikatesy plné vitamínů a zdravých tuků, které tělo nezatíží, naopak mu dodají spoustu energie.
Lektorka kurzu je zároveň majitelka RAW cukrárny v Brně!
O RAW stravu jsem se začala zajímat ze zdravotních důvodů (od dětství mám diabetes 1. typu). RAW strava mi ozdravila nejen tělo, ale také mysl - příprava RAW dezertů má pro mě tedy velký význam. Myslím si, že skrze stravu se můžeme přiblížit sami k sobě a objevit schopnosti, o kterých jsme neměli ani tušení.
Kurz probíhá v dopoledních hodinách vždy od 9:00 do 13:30.